Ugrás a tartalomra

Másfél milliárd forinttal több juthat kerületünknek

2024. január 19. péntek
A képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén egyhangú döntéssel fogadta el a fővárosi önkormányzat forrásmegosztásról szóló rendelettervezetét.
Másfél milliárd forinttal több juthat kerületünknek

A fővárosi önkormányzat még soha nem rendelkezett ekkora költségvetési forrás felett. A fővárosi önkormányzat által a budapesti vállalkozásoktól beszedett, a kerületekkel megosztott adóbevételeiből Budafok-Tétény a 2024. évi költségvetésében megtervezett 7 milliárd forint helyett az idei év során másfél milliárd forinttal többre, 8,470 milliárd forintra számíthat.

Karsay Ferenc szavai szerint a többletforrás lehetőséget ad arra, hogy kisvárosunk működését tovabbra is magas szinten tudjuk biztosítani, legyen szó akár szociális ellátásról, közétkeztetésről, utak, járdák felújításáról, bölcsődéink, óvodáink karbantartásáról, fejlesztéséről. A polgármester kiemelte: kifejezetten örül annak, hogy a fővárosi önkormányzat is rekordbevételből gazdálkodhat. Budafok-Tétény polgármestere reményét fejezte ki, hogy a főváros végre megkezdi azoknak az évek óta húzódó fejlesztéseknek a kivitelezését, amelyekre a kerületieknek égető szüksegük van, és amiket joggal varnak el Budapest vezetésétől (villamosvonal fejlesztése, körforgalom építése az Óhegy környékén, a kezelésükben lévő utak kátyúmentesítése, vízelvezető árkok tisztítása, parkok rendben tartása stb.). 

„Örülök, hogy a gazdaság jól működik. Szívből kívánom, hogy valóra váljon a tervezet. Receptet is tudunk a sikeres teljesüléshez. Ahogy a keruleti testület egyhangú döntésében is megmutatkozik, több önkormányzat, több szakmaiság és kevesebb pártpolitika" – tette hozzá a XXII. kerület vezetője.

A képviselők szintén egyhangúan támogatták a polgármester javaslatát a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. kerületi Tagintézménye részére megállapított támogatással összefüggésben, valamint pozitív döntésük eredményeként a Kerületi Építési Szabályzat módosítását is megkezdték.

A további részleteket meghallgathatják a csatolt videóban, illetve elérhető az önkormányzat online képviselői rendszerében: https://kr.budafokteteny.hu/

Fotók: Horváth Tamás